Palm Beach

Palm Beach
001 - Open2view ID143376 - 1 Swordfish Ct thumbnail011 - Open2view ID143376 - 1 Swordfish Ct thumbnail030 - Open2view ID143376 - 1 Swordfish Ct thumbnail
001 - Open2view ID143376 - 1 Swordfish Ct

Addition of a covered outdoor living space to a brick & tile home facing the canal to the southwest.
The existing house had a flat 2.7m ceiling throughout so this space became an opportunity to create the grand room of the house.
The timber screen blocks afternoon summer sun from the southwest but becomes less dense to the northwest to allow Winter sun in.

011 - Open2view ID143376 - 1 Swordfish Ct

An existing BBQ pavilion was reclad and became an annexe to the main space.
The ceiling of the BBQ area folds up to meet the main roof of the outdoor area.

030 - Open2view ID143376 - 1 Swordfish Ct

The roof folds down to the BBQ area and becomes the screen for a projector.
The screen frames the canal views.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>