eco234

eco 234
4 234Trade 18_0070 thumbnail6 234Trade 18_0226 thumbnail5 234Trade 18_0229 thumbnail3 234Trade 18_1014 thumbnail2 234Trade 18_1030 thumbnail1 234Trade 18_1046 thumbnail
4 234Trade 18_0070

A steep site with a small clearing between well established trees this had a lot of challenges.
The house minimised the need for removal of trees and instead capitalises the privacy the afford and on the near views into the bush.
The house steps up from a low bedroom wing to grab views through the treeptops to the north while pulling in Winter sunlight, photovoltaic panels and solar hot water are lifted high enough to avoid shading.
The deck is located to the west edge of the clearing and its high ceiling merges with the adjacent tree canopy.

6 234Trade 18_0226
5 234Trade 18_0229
3 234Trade 18_1014
2 234Trade 18_1030
1 234Trade 18_1046

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>